Jeg blev født 21 juni 1945, i Hellerup ved København, Min mor hed Inge Fridthjof. Min far John Fridthjof, har fortalt at han ønskede at jeg blev født netop på denne dag - årets længste dag.Jeg havde en søster, Jytte, som var 10 år ældre. Jeg er døbt i Heligåndskirken som ligger midt på strøget i København. Jeg fik i mine unge år 4 drenge, Kenneth, Ronnie, Micky og Steven. Jeg vil  på denne side samle så meget jeg kan om mit liv og min familie og bringe links til relevante oplysninger omkring hvad jeg laver nu og har oplevet.
 

Selv om jeg aldrig slog igennem med mine sange var der alligevel  en talentspejder fra London som bad mig optræde i THE FLAMINGO CLUB i Soho/London  - Her sang jeg blues med Georgie Fames eget husorkester. Det lykkes på et døgn at skrive autografer og få omtale i flere engelske pop blade. Idag tænker jeg tit på, hvorfor jeg ikke blev i London. Billedet blev taget efter min første optræden i London.

1949 Alder 4 år

Jeg rejste fra Danmark til Chile hvor min far havde hans første opgave for FAO ( FNs organisation for ernæring og landbrug) Jeg ved at jeg meget hurtigt lærte spansk i børnehaven - og jeg skulle efter sigende være meget krigerisk - den bedste leg for mig var krig. Det blev ikke bedre af, at min mor modtog mig med cowboy hat på og en skyder i hånden når jeg kom hjem fra børnehave, og så jagtede jeg hende rundt om huset - Jeg kan kun huske at jeg havde verdens bedste forældre vi havde det bare sjovt sammen.

1950 til 1956 Alder 5-10 år

Det blev til rejser i Argentina, Urguay, Brasilien og Mexico -se mere under John Fridthjof hvad hans arbejde gik ud på. Min mor og min søster Jytte som var 10 år ældre end mig var altid med på min fars ture rundt i verden.

Da jeg var 9 år boede vi i Brasilien, Rio De Janeiro - At bo på et luxus hotel ned til den verdens kendte Copacabana strand lyder lækkert, men set i bakspejlet havde det nok været bedre med en normal dansk opvækst. Jeg lærte dog meget i Rio - som 9 årig kunne jeg bølgesurfe og lave brasilianske kampdrager - jeg lærte portugisisk af mine drage venner. Kampdragen kan styres med en line i alle retninger, den blev udstyret med barberblade i halen og glaslim på linen og så gik det ud på at skære hinanden ned. DR1 var så begejstret for ideen at jeg på et af mine besøg i Danmark lavede en udsendelse til DR1 om den særlige brasilianske leg. Det var nok mit ophold på Cobacabana stranden som senere i mit liv gav inspiration til mit arbejde som windsurfer instruktør, vandski instruktør og nu på mine gamle dage motorbådsejer. Jeg elsker havet - havet har ingen grænser.Jeg fik i denne periode lejlighed til at sejle over Atlanten flere gange, med min søster og mor. Far rejste først - så fandt han noget vi skulle bo i. Der var jo meget tid en sejltur fra Europa til New York tog 10 - 14 dage.

1956 til 1958  Alder 10-13 år

I denne periode var familien på rejse, det er specielt Jugoslavien, Brasilien, Marocco og Senegal jeg kan huske. I Jugoslavien var det Dubrovnik jeg husker - her boede vi på et hotel ned til vandet. På dette hotel boede kunstnere fra den nærligende natkub og dem var jeg meget sammen med også strip danserinderne. Jeg havde en kæreste Kathryn Mandl fra Sverige, hun var en lille spinkel mørk med indisk udseende. Faktisk koresponderede jeg med hende i næsten 8 år efterfølgende. I Marocco var det ophold i Casablanca og Rabat. I Casablanca fik jeg en slags læreplads i sundhedsministeriets fotoafdeling - hvor jeg lærte mørkekammer teknik i praksis. Dette har haft stor betydning i relation til mit senere arbejde som fotograf. I Senegal boede vi på hotel Nangaskop i hovedstaden Dakar, her fik jeg indfødte venner i den nærligende landsby. Jeg lærte at svømme med piratfisk.

1959 til 1962 Alder 13-17 år

Når vi rejste kom vi altid tilbage til Rom i Italien hvor min fars hovedkontor lå (FAO)- I denne periode afsluttede jeg min high school eksamen på Overseas School i Rom, Via Casia. Det var en international skole med engelsk som hovedsprog. Det var en tid med mange gode venner bl.a. Roy Carrington og den italienske sanger Bobby Solo som gik på skolen for at lære engelsk. Han kunne synge som Elvis men ellers var han et hit i Italien med mange guldplader. Min mor tog mig med på alle de store museer i Rom og Vatikanet og Peters Kirken var hendes ynglingsudflugt - jeg var lidt træt af det dengang. I dag kan jeg ikke takke hende nok for de kultur oplevelser jeg fik og som jeg senere har kunnet give videre ved efterfølgende besøg i Rom. Jeg kan huske at vi havde en kæmpe lejlighed på toppen af en ejendom med en kæmpe terasse.

1962 til 1964 Alder 17-19 år
Min værnepligt
.

Lige efter min afsluttende eksamen på Overseas School i Rom (12 grade - svarer til en studenter eksamen i DK) sagde min far at nu skulle jeg sendes til Danmark for at aftjene min værnepligt. Han havde selv været garder og han har nok følt at den tilværelse jeg havde var lidt for meget luxus -så jeg kom til Flyvestation Karup jan 1963 - først 3 måneder i Gedhus som rekrut og senere 13 måneder som vælfærdsordonans hos kaptajn KO Jensen senere oberst i luftvåbnet - Den tid glemmer jeg aldrig - fik sølv i skydning blev kæreste med Flyvestationens chefs datter - jeg var med til at arrangere koncert med Oswald Helmuth som jeg drak kaffe med og jeg lavede en u-lands udstilling på stationen - og hvorfor nu det ? Min opvækst var præget af mine ophold i de mange u-lande vi havde besøgt. Min far lærte mig at mere end 50 procent af verdens befolkning lider af sult. Min holdning var dengang at det kan ikke løses men det er altid godt at informere, fordi vi har det for godt og det skal man bare være klar over. Derfor en u-lands udstilling på flyvestation Karup.

I den tid jeg var soldat boede mine forældre stadig i Rom og det betød at på mine fridage besøgte jeg min søster i Hjortshøj, hun var gift med Ernst Schjeldahl som var købmand. Selvom familien i Hjortshøj havde meget anderledes meninger end jeg, så var jeg meget glad for den gæstfrihed der var i Hjortshøj. Sjovt nok fik man under værnepligten, en gang i perioden, en rejse til ens bopæl for 5 kr. og det fik jeg med SAS til Rom - hvor jeg gik rundt med min blå uniform - mærkeligt.... mange italienske solater gjorde hunør - de troede nok jeg var lidt mere.......

1965-1967 Alder 20-22 år
Pladeselskabet Beat Records.

Efter rejselivet fik min far tilbud om at være direktør ved Glyngøre Fiskeindustri (her var han inden han begyndte at arbejde for FN). Så familien rejste til Nykøbing Mors hvor jeg fik den ide at starte provinsens første og eneste pladeselskab. Jeg havde mange kendte på besøg, Jørgen Mylius og Gunner Nu var nogle af de nysgerrige. Det blev til mere end 60 single plader og 4 lp plader - Kendte navne som fik lavet deres første plade her, var bl.a. Gnags, Henning Stærk, Vanguards, Bjørn og Okay og mange andre - jeg selv indsang 4 singler. Idag er et lille selskab igang med at genudsende mine gamle indspilninger. Studiet var lavet med æggebakker som isolering. I starten havde jeg studie på Glyngøres muslingefabrik, men flyttede senere til den efterladte tekniske skole bygning i Nykøbing Mors. I denne periode var jeg forlovet med Annette Simonsen, datter af den lokale tolder -vi fik ikke noget barn sammen. Annette var dengang og senere meget tæt knyttet til min mor og far. I denne periode mødte jeg Karin Gravesen min næste kæreste.

1968-1975 Alder 23-29 år
Disc Jockey

Ved et tilfælde blev jeg spurgt om jeg kunne afløse en syg discjockey i Viborg- det gik godt jeg havde kun Beatles og Rolling Stones plader -fra det øjeblik blev jeg bidt af at underholde folk - Jeg lukkede mit pladeselskab og rejste til Århus sammen med Karin og min første søn Kenneth på kun 1 år. I Århus startede en succes kariere som disc jockey. Dengang hed det Caravellen, Domino og så næsten 10 år som fast disc jockey på Box72 -Jeg blev kendt på frække konkurrencer og fræk optræden - bl.a. oversatte jeg Stones melodien, I can get no satisfaction, til "Jeg kan ikke slikke fisse" det skabte debat og publikum og jeg morede mig når jeg kunne få 600 på et dansegulv til at synge fisse - I denne periode havde jeg et rodet sexliv - jeg gik fra Karin og fandt Annelene - hun var vel lige fyldt 15 så det var ikke godt. Vi fik min næste dreng Ronnie, ingen tvivl at hun var for ung. Mange har spurgt om jeg var et svin, men jeg tror selv at jeg havde aldrig oplevet en normal ungdom, men levet meget isoleret indtil jeg kom til militæret - og så gik alt bare for hurtigt. På dette tidspunkt mødte jeg Lars Christiansen som jeg startede et mobilt diskotek sammen med under navnet "Jack og Lars disko show" Vi kom overalt i Danmark - vi havde 2 topløse piger med - optrådte med trylleri og klovne show - den ene topløse var Pia Jensen som jeg så fik min 3 søn med det var Micky og sørme om det ikke blev til en mere, Steven og så var det forbi efter ca. 9 år.

1975-1983 Alder 29-37 år
Fotoforretning-salg af windsurfing udstyr.

I denne periode havde vi stadigt vores mobil-diskotek og jeg havde stadig enkelte aftener i BOX72 som disk jockey. Jeg begyndte at træne trick- vandski hos Lisbeth Grabowski i Stilling, men så kom windsurferen til Danmark og jeg var med fra starten - Jeg startede den første officielle windsurfer skole i samarbejde med Egå Marina. Jeg var med til 2 Europamesterskaber, bl.a. i Marseille i 1978 -her lå jeg midt i feltet, men havde en kanon tid hvor livet kun bestod i at sejle kapsejlads hver week-end. I samme periode underviste jeg på Havvejens Ungdomsskole,
hvor jeg havde 3 fag - foto, radio og musical.

Da jeg fandt et billigt lejemål i Hjortensgade startede jeg "Lavpris Fotografen" som senere fik en afdeling i City Vest. Mere end 10.000 Århus familier blev fotograferet -det var portræt, konfirmation og bryllup men jeg lavede også reklame optagelser og tryk på t-shirts. På et tidspunkt solgte jeg også windsurfere i et lokale bag fotoforretningen. Det var en hektisk tid med diskotek, undervisning, foto og surfing. I denne periode havde jeg i nogle år et bondehus i Skejby som jeg havde købt sammen med min far, her boede jeg sammen med mine forældre, Pia og Ronnie.

1984-2003 Alder 38-58 år
ÅNR Radio og TV

Efter næsten 10 år med egen forretning søgte jeg nye udfordringer. Kulturministeriet søgte folk som kunne tænke sig at starte lokalradio og lokaltv. Sammen med min ven Lars Christiansen søgte vi sendetilladelse og startede Århus Nærradio og senere ATV, den første lokal tv station i Århus.

Århus Nærradio var en af de mindste lokalradio projekter i Danmark. På TV lavede jeg sammen med Lasse Kristensen et GUINESS REKORD FORSØG Hvor vi lavede 57 timer nonstop TV.

Århus Nærradio fik samarbejde med Århus Stiftstidende senere SBS/Radioreklame a/s omkring salg af reklamer. Det betød at vi begyndte at bruge kanal identifikationen "VOICE" dog er det nævnt hver time at det er Århus Nærradio som sender, dette for at der ikke var tvivl om hvem som er udøver af programvirksomheden.

Her fik jeg en ny ide. Jeg lavede en pille som forstærker hårvækst.
"HAIR-PLUS" som sælges af Naturdrogeriet.

Det var også i denne periode at jeg ved en fest blev placeret ved en meget smuk ung enlig mor til 2 børn, ja det vidste jeg ikke da jeg sad og snakkede med hende. Marianne har jeg nu levet sammen med i fælles hus i mere end 10 år og selv om hun i en stor del af hendes tilværelse har haft  smerter i ryggen ( 4 diskos operationer) så har hun holdt humøret oppe i familien. Jeg fik så 2 pap børn, Mads og Maja, som jeg næsten har opfattet som mine egne. Marianne mener vi bør giftes - jeg vil gerne beholde Marianne men jeg har altid haft den ide at bryllup det er en gang teater....... men nu har vi hund, hus, og bil..... Så skete det alligevel jeg blev gift og har adopteret Mariannes Mads. Vores bryllup var den 18 juni 2005 3 dage før jeg fyldte 60 år.

2003-2004
Århus Nærradio - Opfindelser - Nye ideer -

Jeg arbejder stadig fuldtid for Århus Nærradio og er stadig en del af sendetilladelsen, det betyder også at jeg har den forpligtelse at sørge for at reglerne bliver overholdt i relation til myndighederne. Jeg er med i programrådet for radioen som bestemmer hvad der skal udsendes i Århus. Så jeg har en aktiv rolle på programsiden og administrativt. Der sker meget lige nu på radio-området og det er lidt svært at finde ud af hvad regeringen vil med lokal radio og lokal TV. - Mit ønsker er at man skal bevare muligheden for at lave lokalradio. Selv om der er mange interesser, så tror jeg at, VOICE har en forståelse for mine tanker. - TV laver jeg fordi det er sjovt, men det har det ikke så let. Efter den nye regerings opfattelse skal vi ingen støtte have.

I forbindelse med mine mange kontakter i Århus, har jeg mødt nogle spændende mennesker og sammen med 2 andre startede vi LIWAS, som jeg nu har som en stor fritidsbeskæftigelse. Her arbejder vi med en gammel opfindelse jeg fik efter et trafikuheld. Vi arbejder med ideer som helst skulle redde menneskeliv og det må jo være en go afslutning på ens liv hvis det lykkes - hvis det ikke lykkes kan jeg alligevel være stolt af at mange troede på min ide. Mere om LIWAS på www.liwas.com

2005

Så har jeg netop fået en ide omkring et kortspil "Astrocards" gennemført i samarbejde med K. E. Mathiassen, som udsender spillet på det danske og svenske marked. Mere om spillet på.: www.astrocards.dk
Jeg har i samarbejde med opfinder gruppen lavet et nyt patent på et elektronisk spil "Den usynlige bold" hvor man faktisk kan spille med en bold som ikke findes - prototypen af spillet er klar i sommeren 2005, allerede nu er der investorer til det. Jeg har flere ideer, så min 3.alder skal nok være som idemand.
Jeg producerer dog stadig TV til TV Danmark og DK4 - Det bliver til ca. 1 time om ugen. Se hvad jeg laver på www.tv3aarhus.dk

Hvis jeg nu lever lige så længe som min far så er det vel godt nok. Jeg må erkende at jeg savner min far. Der var ikke ret mange af mine breve eller tekster han ikke læste igennem og rettede - han kom med inspiration og kommentarer, det var derfor naturligt at han i et afskedsbrev skrev "tak for vores gode samarbejde"
Det er nok også derfor at jeg stadig savner muligheden for at snakke med farmand. Jeg kunne nok have skrevet meget mere om mit liv - men jeg vil slutte med at fortælle mine omgivelser at jeg har haft det dejligt, jeg har oplevet det jeg skulle og jeg nyder livet - så det er spændende om man efter døden blot får fred eller om man starter et nyt liv med nye udfordringer....... men det er jo ligemeget, jeg opdager jo ikke hvad der sker., men tak til gud og tak til mine nærmeste som med godt humør er  med til at holde mig i live.

Jack Fridthjof 

Mine højdepunkter:

Rejste i udlandet 11 år med min mor og far siden jeg var 4 år.

Jeg startede provinsens første pladestudie, hvor GNAGS første plade blev produceret. (Jacks beat records)

Var med til Euromesterskabet i Windsurfing.

Diskjockey i 10 år - Box72 i Århus.

Eget fotoatelier i 8 år i Århus.

Startede den første lokale TV Station i Århus (ATV) og lokalradioen Århus Nærradio.

Opfinder bag LIWAS og andre nye ideer.

Laver stadig TV til DK4, TVAarhus og SBS net..